• Durf te vragen, durf te willen weten!

    Durf te vragen, durf te willen weten!

Ik ben Anne Hartmans. Ik hou van (mijn)kinderen, mooie natuur, lekker eten en mooie muziek. Ik ben een leergierig en gevoelig mens en hou van aanpakken. Ik ben getrouwd met Joachiem en samen hebben wij twee dochters op de wereld gezet. Al bijna 25 jaar werk ik met kinderen. Enorm veel leerde ik in mijn jaren als Montessori juf over de gezonde ontwikkeling van een kind, over groepsprocessen, over ouders, over zorgstructuren binnen het onderwijs. Ik vond het werken met kinderen fantastisch. Echter over de jaren werd de vrijheid van de docent steeds minder en nam het plezier in lesgeven voor mij af. Alle kinderen leken binnen een bepaalde tijd door dezelfde gehaktmolen te moeten worden gedrukt. Deze druk doodde mijn creativiteit. Ik zag wat het met kinderen deed die iets anders of wat meer nodig hadden en verdiepte mij in een nieuwe mogelijkheden. Na een studie tot speltherapeut startte ik naast mijn schoolwerk, mijn eigen praktijk als speltherapeut. Ik groeide verder en vulde mijn rugzak.

In 2009 verruilde ik mijn juffenschap voor het werken als therapeut in een GGZ instelling in Noord-Holland. Ik verhuisde toen met het hele gezin naar een klein dorpje en zo hadden wij onze eigen binnenlandse aflevering ‘Ik vertrek’ .

Het belangrijkste is niet te stoppen je zelf te verwonderen!

Albert Einstein

Veel kennis en kunde deed ik op tijdens de vijf jaar die ik werkzaam was als speltherapeut en trainer binnen de GGZ. Het werken met verschillende disciplines vond ik zeer stimulerend. Naast ontwikkelings problematiek binnen het autistische spectrum, ad(h)d, angst- en depressiestoornissen en gedragsproblematiek, specialiseerde ik mij in het doen van procesdiagnostiek, kinderyoga en behandeling van hechtingsproblematiek.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ik zocht naar meer uitdaging en besloot dat ik weer een eigen praktijk wilde starten. Nu kon ik een hulptraject van intake tot eindgesprek inrichten zoals het mij passend leek. Geen tijdsdruk en geen productiestress, maar een persoonlijke doch deskundige aanpak. Het persoonlijk ondernemerschap maakt mij blij.

Als zelfstandig ondernemer vind ik persoonlijke groei waardevol en belangrijk. Door inzet van scholing, studie en onderzoek blijf ik mijzelf ontwikkelen, zowel op het gebied van talentontwikkeling, als binnen de zorg en het onderwijs. Naast scholing maakt ik ook graag ruimte voor nieuwe impulsen en nieuwe initiatieven, ik hou van pionieren en vormgeven.

Ik hou van het leven, maar soms is het gewoon erg ingewikkeld.


Het werken met kinderen opent mijn hart en stimuleert mijn creatief denken. Ik word vrolijk van kinderen, zij inspireren mij en brengen mij in het hier en nu. Ik werk intuïtief, met aandacht, kennis en ervaring. Het vinden van een passende oplossing, een goede tip of een scherpe diagnostische blik geven mij energie.

Ik ben open en direct, ik hou van een grapje, maar kan ook erg serieus zijn wanneer het om kinderleed gaat. Vanzelfsprekend ben ik een kindervriend en kies ik veelal partij voor het kind. Toch schroom ik niet om duidelijk te zijn en om observaties, zorgen of enthousiasme te delen.

Ik hou van het leven, maar soms is het gewoon erg ingewikkeld.